środa, 17 czerwca 2015

Croissanty ze szparagami i pleśniowym serem


Hejka! :)
Moja miłość do burczymiwbrzuchu.pl nie ustaje i mam nadzieję, że kiedyś uda mi się zarazić do tej strony wszystkich Was! :) Dwa tygodnie temu mój piękny, wolny niedzielny poranek stał pod znakiem szparagów. Postanowiłam stoczyć się z łóżka już o 8 i zacząć robić croissanty z pleśniowym serem i szparagami. Przepis banalnie prosty, a przygotowanie bardzo szybkie- idealne danie na pyszne śniadanie! Oczywiście obawa była przed użyciem mojego beznadziejnego piekarnika ( jakbyście na przykład po wakacjach kupowali sobie pierwsze studenckie mieszkanie i zastanawialibyście się nad kupnem piekarnika- to nigdy, ale to nigdy nie kupujcie niczego z firmy mastercook, a tym bardziej modelu mastercook effective! ) ... ale nawet z tym sprzętem, o dziwo, wyszło naprawdę pysznie! Dokładny przepis podany oczywiście TUTAJ . Ja u siebie zmieniłam jedynie parmezan na mozzarelle :) Podawane na ciepło i na zimno, ale w tym pierwszym wariancie smakuje o wiele lepiej! :)


 Kto się skusi? :)
Buziaki! :*

3 komentarze:

  1. Muszę przyznać, że całkiem oryginalne połączenie...

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo ciekawie wygląda, pewnie tak samo smakuje! :)
    MÓJ BLOG - KLIKNIJ :)

    OdpowiedzUsuń

Komentarze na moim blogu pozwalają mi poznać tych, którzy czasami tutaj zaglądają. Pozwól poznać mi i siebie! Porozmawiaj ze mną! :)
Na każdy sensowny komentarz staram się odpisywać ( u mnie na blogu ) - jeżeli masz jakieś pytanie PYTAJ! :)
* reklamowanie swoich blogów poprzez moją stronę jest głupie, ale rób co chcesz! ;)